top of page
  • Allan Bjørngaard

Toolpack 365 giver et køligt overblik over budget og økonomi i verdens største kommune


Mtool giver et køligt overblik for sermersooq kommune. Grønlandske slædehunde på tur.

Sikrer overblik og økonomistyring - Vi så muligheden for at have data liggende et centralt sted, så vi kan se, hvilke aftaler vi er bundet af ud i fremtiden, og som kan have store økonomiske konsekvenser. Med denne kontraktstyring ved vi, hvornår de enkelte kontrakter evt. skal siges op, så de ikke løber længere, end vi har behov for.

- Det er vigtigt for os at sikre, at vi i kommunen undgår økonomiske overraskelser, og med løsningen får jeg et fantastisk overblik – og ingen ubehagelige overraskelser.

Rensdyr lever enkeltvis eller i mindre flokke langs Vestkysten og i Thuleområdet.

Nu ved kommunen, hvor data ligger I den ideelle verden har alle virksomheder fuldstændigt styr på alle indgåede aftaler og data, hvad omhandler de, hvad koster de og hvor længe løber kontrakter mv.? I praksis er der dog mange forhold, der kan forpurre dette. Ikke mindst kan udskiftning af medarbejdere være en udfordring.

- Vi har forholdsvis stor udskiftning af medarbejdere i kommunen, - Før vi begyndte at lægge vores kontrakter ind i løsningen , kunne kendskabet til pågældende aftale måske forsvinde sammen med den tidligere medarbejders kalender, men kontrakten skulle alligevel overholdes, og det kunne give nogle slemme økonomiske overraskelser. Med løsningen befinder alle kontrakter og aftaler sig ét centralt sted, fortæller han.

Kolonihavnen er den ældste bydel i Nuuk, hvor blandt andet Grønlands domkirke, Frelserens Kirke, er beliggende. Herudover finder man blandt andet Grønlands Nationalmuseum og Hans Egedes Hus, som Grønlands Selvstyre i dag benytter til repræsentative formål.

Økonomisk overblik

Toolpack 365 giver overblik over budgetter og forecast, men også et økonomisk overblik, der nemt konsolidere alle forvaltninger.

Når vi lægger budget og data ind, vil vi kunne sortere på forvaltninger og se, hvor meget vi har allokeret. Det er en værdifuld type ledelsesinformation, som vi har meget stort udbytte af.

Et brugervenligt BI-værktøj

Økonomichefen arbejder selv med Toolpack 365 og Power BI, i Microsoft Teams i det daglige, og hører kun positive meldinger om det brugervenlige system i hele organisationen.


Det er et BI-værktøj, der giver mig et super godt overblik, og jeg kan selv opsætte, hvad jeg gerne vil se. Tilmed får jeg et hurtigt overblik og kan nemt se budgetopfølgning og tjekke afvigelser.​


Nordlys fra Nuuk

Opsummerende vil jeg sige, at løsningen giver os et fantastisk overblik og en funktionalitet, som vi ikke har haft før.


Og så er jeg glad for, at det ikke er personafhængigt, alle kontrakter ligger ét sted, og min afløser ville have det samme nemme, hurtige overblik over budget og kontrakter.

bottom of page