top of page
  • Allan Bjørngaard

Toolpack 365, Power BI og Teams er som skabt til den hybride arbejdspladsMortalin er en landsdækkende virksomhed, der tilbyder rådgivning, forebyggelse og skadedyrsbekæmpelse til kommuner, landmænd og medicinal- og emballageindustrien samt fødevarevirksomheder mv.


Mortalin, der bl.a. ekspanderer på kommuner og erhvervskunder, har udvidet sin Toolpack 365 rapporterings- og budgetløsning med en Power BI overlejring, så man automatisk og dagligt får vist tal og tendenser.


Løsningen er fuldt distribuerbar – det er smart i en tid, hvor mange medarbejdere arbejder i marken – eller hjemmefra…

Bedre vidensdeling

Vi havde en dialog med Toolpack om, hvordan vi automatisk kunne få vores data ud til flere mennesker i stedet for at være afhængige af personer, der sidder og producerer visningerne, fortæller René Jensen, der er økonomichef hos Mortalin.


Vi har brugt Toolpack 365 på rapporteringsdelen siden 2006, herunder ledelsesrapport til direktion og bestyrelse. Men nu, hvor vi ekspanderer på kommuner og virksomhedskunder, er fremtiden mindst lige så interessant. Så næste step blev at supplere med budgetdelen i Toolpack 365. Og det er den, der nu har fået en Power BI-overlejring.
Resultater distribueres i Power BI

For godt et år siden var økonomichefen i dialog med Toolpack med hensyn til at vise og distribuere Toolpack 365 i Power BI. Men som bekendt er Power BI uden Toolpack 365 et kompliceret system, som hurtigt gror til, og det kræver store ressourcer at få en løsning, der rent faktisk fungerer. I og med at Mortalin allerede havde Toolpack 365, har det nærmest været en plug-and-play løsning at supplere med Power BI.


Vi har sammen med Toolpack udviklet en række modeller, som har vakt stor begejstring i chefgruppen, fortæller Mortalins økonomichef René Jensen.

Det er stadig Toolpack 365, vi bruger, men data udstilles i Power BI, som bl.a. har den egenskab, at det er distribuerbart, opdaterbart og cloudbaseret.

Budgettallene opdateres dagligt, hvor Toolpack 365 synkroniserer med Mortalins SQL-databaser, hvorefter resultaterne præsenteres i Power BI.


Daglige forecasts til medarbejderne

Vi vil gerne flashe nogle forecasts ud mod vores medarbejdere, for det er én af vores målgrupper. Vi vil fx gerne fortælle en medarbejder, når vedkommende åbner sin pc om morgenen, hvordan økonomien og udviklingen ser ud på hans eller hendes område.

Med Toolpack 365 og Power BI har vi fået et overskueligt værktøj, så vi i langt højere grad kan være på forkant og komme med konkrete handlingsforslag.

Bedre transparens

Toolpack 365, sammen med Power BI, tilbyder en masse visningsmuligheder. Når det handler om medarbejderne, ønsker Mortalin at kunne vise nogle hensigtsmæssige tabeller og præsentationer, så de kan se den røde tråd, som en direkte afledning af deres indsats, og hvad de arbejder med. Vi synliggør handling og appellerer på den måde til positive tiltag, siger René Jensen.
Kan arbejde hvor som helst – som én stor gruppe

Mortalin har også brugt Toolpack 365 og Power BI-løsningen i forbindelse med, at chefgruppen arbejder fra forskellige lokationer, og det hele pludselig blev vanskeligt, fordi medarbejderne blev skilt ad. Med denne løsning er økonomistyringen ikke begrænset, fordi man netop automatiserer og digitaliserer, så man ikke længere er afhængig af, at centrale personer sidder og taster.

Skaber løsningen værdi?

Ja, det har været fantastisk, slutter Mortalins økonomichef René Jensen.

I og med at tallene og udviklingen konstant bliver ajourført, kan vores salgschef fx hjemmefra gå ind og kigge på, hvordan kontaktporteføljen ser ud – er der nye kunder på vej ind, og går udviklingen den rigtige vej?

 

Book en online præsentation herunder til en snak om dine muligheder
bottom of page